Verifone leverer løsninger til Retail Payments nye betalingsplattform

25.10.2016

Det norske betalingssystemet er i verdensklasse når det kommer til sikkerhet og kostnadseffektivitet. Det kommer stadig nye betalingsformer, mobile apper og betalingskort, som kan gjøre det å ta betalt ganske så komplisert. Retail Payment legger til rette for en ny akseptanseplattform som godtar alle betalingsformer fra alle aktører, med Verifone med på laget.

Retail Payment – en ny aktør

Retail Payment er eid av Coop Norge og NorgesGruppen. I tillegg til disse er handelsaktører som Rema 1000, Reitan Convenience, Umoe Restauranter, Moods of Norway og Varner med på laget. Selskapet etablerer en ny betalingsplattform, med en felles infrastruktur for alle gyldige betalingsmidler, fra kontaktløse kort til mobiltelefonapplikasjoner. Utgangspunktet er varehandelens behov for ett felles system som kan akseptere alt fra alle, og som sikrer kunden gode handelsopplevelser og håndterer brukerstedenes oppgjør på en kostnadseffektiv måte. Sammen med Verifone, Intel, IBM og Forgerock leverer Retail Payment en åpen  infrastruktur for betaling.

“Vår ambisjon er å sette standarden for infrastrukturen for betalinger. I denne prosessen var det viktig for oss å inngå partnerskap med verdensledende aktører på ulike felter. Verifone har en solid posisjon i markedet, og en attraktiv produktportefølje som bygger på en ny og åpen plattform, og det var naturlig for oss å velge Verifone som partner. Sammen vil vi sørge for at fremtidens betalinger er kundevennlige, sikre og kostnadseffektive», sier Hans Petter Hoel, administrerende direktør i Retail Payment.

Verifone leverer betalingsterminaler og en åpen plattform

Verifone skal levere fremtidsrettede betalingsterminaler med stort display og Bluetooth-kommunikasjon med en felles europeisk programvare, kalt VEPP (Verifone European Payment Platform). VEPP er bygget slik at tradisjonell kortbetaling er sikret som tidligere, men i tillegg har Verifone delt programvaren i to deler. Betalingsprogramvare på den ene siden, og verdiøkende tjenester (commerce enablement) på den andre siden. På denne måten sikrer vi at nye tjenester som registrering av lojalitetspoeng, kuponger, rekruttering og mobilbetaling kan komme raskere ut i markedet, direkte i betalingsterminalen.  Dette er en åpen plattform, som gir mulighet for andre til å utvikle apper som kan knyttes opp mot Verifones rammeverk.

«Med våre betalingsterminaler, VEPP og commerce enablement har Verifone laget noen helt nytt og unikt for markedet. Betalingsterminalen blir nå like mye en sikker identifiseringsmottager som sørger for  toveis kommunikasjon mellom kortholder og butikken. Det åpner for helt nye muligheter for butikker for å kunne kommunisere med sine kunder med relevant salgsutløsende budskap som har verdi for kunden», sier Pål André Fredriksen,  Director Product Management, Nordic & Baltic Region, Verifone.

«Som en ledende global aktør innen betalingsløsninger, syns vi det er spennende å jobbe sammen med Retail Payment. Gjennom det unike partnerskapet av globale teknologiselskaper, er målet å bidra til å levere en sikker og kostnadseffektiv plattform for betaling og verdiøkende tjenester, drevet av brukerstedenes behov. I samarbeid med Retail Payment vil vi i Verifone levere vår nye terminalserie Engage med vår egen betalingsapplikasjon, samt mulighet til å enkelt kunne ta i bruke nye  verdiøkende tjenester via vår Commerce Platform», sier Per Kristian Nauste, Vice President and General Manager, Verifone Nordic and Baltic Region.

 

Om Verifone

Verifone er verdens største produsent og leverandør av betalingsterminaler med over 29 millioner installerte betalingsterminaler.  Verifone Norway AS leverer betalingsterminaler, programvare og nettbetaling, samt tilhørende service og support til det norske markedet. Vi har kontorer i Oslo, og snart 30 års erfaring i å levere sikre og innovative betalingsløsninger til alt fra store kjeder til små enkeltstående butikker, i alle ulike bransjer. Vi har i overkant av 60 000 terminaler ute i det norske markedet.
www.verifone.no

Om Retail Payment

Retail Payment er en norsk aktør som leverer en betalingsplattform for varehandelen. De leverer en åpen omnikanalplattform som gjør betaling kundevennlig, sikkert og kostnadseffektivt. I tillegg til selskapets eiere Coop og NorgesGruppen, står handelsaktører som REMA 1000, Reitan Convenience, Umoe Restauranter, Moods of Norway og Varner sammen om initiativet. I sum håndterer disse aktørene majoriteten av alle betalingstransaksjoner i det norske markedet.
www.retailpayment.no

 

Kontaktpersoner

Verifone Norway AS
Per Kristian Nauste, administrerende direktør
Telefon: +47 932 81 457
e-post: Contact
 
Retail Payment
Hans Petter Hoel, administrerende direktør 
Telefon: +47 916 17 516
e-post: Contact

Marius Parmann, pressekontakt i Retail Payment:
Telefon: +47 92 06 23 42
E-post: Contact