Point kjøper Commidea Ltd.

14.12.2009

Point blir en europerisk gigant innen kortbetaling gjennom engelsk oppkjøp

– Kjøper selskap med 60.000 betalingsterminaler

Point International har inngått en avtale om å kjøpe Commidea Ltd, en av Storbritannias ledende leverandører av løsninger for kortbetaling. Det engelske selskapet forventes å omsette for om lag 160 Millioner kroner i år, og har cirka 150 ansatte. Gjennom avtalen får Point en betydelig posisjon i et nytt marked. Selskapet får også tilgang til markedsledende teknologi for berøringsfri kortbetaling.

Point International – som eies av Nordic Capital – er en ledende leverandør av betalingsløsninger til næringslivet i Nord-Europa, og har hovedkontor i Stockholm. Selskapet ble etablert i 1987, og er representert i Norden og Baltikum. Den norske delen av Point har ca. 60 ansatte og omsetter for ca. 160 Millioner kroner i år.

– Selskapene har liknende bakgrunn, med suksess i respektive markeder. Legg til kundebase og tilstedeværelse i markedet, så framstår vi som en perfekt kombinasjon, sier administrerende direktør Per Kristian Nauste i Point. – Commidea er anerkjent som bransjens ledende innen teknologi. Ikke minst utgjør deres erfaring innen berøringsfri betaling samt betalingsløsninger for netthandel et velkomment og verdifullt bidrag til konsernet, sier Nauste.

Sammenslåingen gir Point over 500 ansatte og en omsetning på 120 millioner euro, over én milliard norske kroner. Omsetningen oppnås blant annet gjennom selskapets 400.000 betalingsterminaler utplassert hovedsakelig i butikker og restauranter.

Commidea – med hovedkontor i Ashford, Kent – ble etablert i 1991. Selskapet har mer enn 10.000 kunder, med til sammen ca 60.000 betalingsterminaler. I fjor ble det gjennomført 150 millioner transaksjoner for om lag 115 milliarder kroner via terminalene.

– Jeg tror dette er riktig tidspunkt for en fusjon med Point, en annen av Europas ledende firmaer innen kortbetaling, sier Simon Wilding, administrerende direktør i Commidea.

– I likhet med Commidea har Point en sterk merittliste for nyskapning. Ved å forene ressursene våre kan vi skape større muligheter for å videreutvikle og levere markedsledende løsninger der vi tar i bruk hele den sammenslåtte organisasjonens kunnskap innen for eksempel sikkerhet og berøringsfri teknikk for kortbetaling. Dette er områder som får stadig større betydning, sier Wilding.

For spørsmål og mer informasjon, kontakt:

Point Transaction Systems Per Kristian Nauste, Point Transaction Systems, tlf. 22 99 90 90, e-post: Contact

Commidea Ian Rutland, Director, Marketing & Communication, tlf. +44 (0)8444 828 200

e-post: Contact

Point-konsernet er en av Europas ledende leverandører av løsninger for elektroniske betalinger. Point er privateid med Nordic Capital som hovedeier.

Point hjelper kunder i Norden, Baltikum og Storbritannia med å effektivisere salg av varer og tjenester gjennom moderne, sikre løsninger for kortbetaling. Hver dag håndteres over 7 millioner sikre korttransaksjoner gjennom Points terminaler. Konsernet gir service til over 400.000 betalingsterminaler. Blant kundene er noen av de største aktørene innen detaljhandel og en rekke små, uavhengige butikker og nettbutikker. Point har over 500 medarbeidere i Storbritannia, Danmark, Estland, Latvia, Litauen, Norge, Sverige, Finland og på Island.

Mer information om selskapene og produktene, blant annet løsninger for berøringsfri kortbetaling, finnes på www.point.no www.pointinternational.com og www.commidea.com